maanantai 25. elokuuta 2014

Kahdenlaisia haukipullia

Olin viikonloppuna Elon Ilo-tapahtumassa tekemässä haukipullia. Hauki on tosi hyvä kala ja siitä saa vaikka mitä. Tässä kaksi erilaista vaihtoehtoa. Pekonin ja sienet voi korvata myös vaikka anjovis-fileillä. Voit tehdä massasta myös pihvejä. Ja ne, mitä ei mene kerralla voi pakastaa.

Haukipullat kahdella tavalla

2 kg haukea
2 rkl kuivattua tilliä
2 dl korppujauhoa
2 pkt pekonia
3,5 dl kermaa
reilu kourallinen kuivattuja sieniä (esim. herkkutatteja tai suppilovahveroita)
voita ja öljyä

Paistoaika pannulla 7-8- minuuttia.

Paista pekoni pannulla rapeaksi. Anna jäähtyä hieman ja pilko pieniksi palaksi. Jauha hauki lihamyllyssä. Fileestä ei tarvitse poistaa ruotoja, sillä mylly jauhaa ne pieniksi.

Sekoita mausteet, pekoni ja kerma massaan. Jos haluat lisämakua sienistä, lisää pieniksi murskatut sienet seokseen tässä vaiheessa.

Muotoile massasta joko pihvejä tai pullia. Paista voin ja öljyn seoksessa kuumalla pannulla.

Tarjoile sitruunalla, tillillä, mustapippurilla ja ripauksella sokeria maustetun kermaviilikastikkeen ja perunamuussin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti