maanantai 1. syyskuuta 2014

Omena-marenkikakku

Tää on tosi hyvää ja sen voi tehdä vaikka omista omenoista.

Pohja:
3 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniliasokeria
50 g voita
1 dl kermaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
voita ja korppujauhoja vuokaan

Täyte:
2 isoa, kuorittua omenaa
2 rkl voita
2 rlk sokeria
2 tl kanelia
ripaus inkivääriä

Marenki:
3 munan valkuaista
2 dl sokeria
1 rkl kuivaa omenasiideriä


Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Vaahdota munat, sokeri ja vanilasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi
Sekoita sulatettu voi ja kerma. Lisää seos vaahtoon.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjaho ja suola. Kääntele seos varovast taikinan sekaan.
Kuori omenat ja leikkaa pieniksi paloiksi.
Paista palat sokerilla, kanelilla ja inkiväärillä maustetussa voissa kunnes ne alkavat hiukan pehmetä. 
Kaadu puolet taikinasta jauhotettuun kakkuvuokaan. Lisää omenat ja loput taikinasta.
Kypsynnä kakkua uunissa noin 25 - 35 minuuttia. Kakku on valmis kun tikkuun ei tartu taikinaa. Jäähdytä kakku ennen kuorrutusta.
Erottele merenkia varten munista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita siideri ja valkuaiset puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Vatkaa kovaksi vaahdoksi.
Kun vaahto on jämäkkää lisää sokeri vähitellen ja sekoita kunnes marenki on kiiltävää
Levitä marenkiseos kakun päälle ja iekitä kaasupolttimelle marenkiin kaunis ruskea kuviointi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti