Tää
on tosi hyvää ja sen voi tehdä vaikka omista omenoista.
Pohja:
3 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniliasokeria
50 g voita
1 dl kermaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
voita ja korppujauhoja vuokaan
Täyte:
2 isoa, kuorittua omenaa
2 rkl voita
2 rlk sokeria
2 tl kanelia
ripaus
inkivääriä
Marenki:
3 munan valkuaista
2 dl sokeria
1 rkl kuivaa omenasiideriä
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Vaahdota munat, sokeri ja vanilasokeri
kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi
Sekoita sulatettu voi ja kerma. Lisää
seos vaahtoon.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjaho ja
suola. Kääntele seos varovast taikinan sekaan.
Kuori omenat ja leikkaa pieniksi
paloiksi.
Paista palat sokerilla, kanelilla ja
inkiväärillä maustetussa voissa kunnes ne alkavat hiukan pehmetä.
Kaadu puolet taikinasta jauhotettuun
kakkuvuokaan. Lisää omenat ja loput taikinasta.
Kypsynnä kakkua uunissa noin 25 - 35
minuuttia. Kakku on valmis kun tikkuun ei tartu taikinaa. Jäähdytä
kakku ennen kuorrutusta.
Erottele merenkia varten munista
keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita siideri ja valkuaiset puhtaassa ja
kuivassa kulhossa. Vatkaa kovaksi vaahdoksi.
Kun vaahto on jämäkkää lisää
sokeri vähitellen ja sekoita kunnes marenki on kiiltävää
Levitä marenkiseos kakun päälle ja
iekitä kaasupolttimelle marenkiin kaunis ruskea kuviointi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti