avaa sisäfilee veitsellä keskeltä ja painele auki. Hiero mausteet lihan pintaan. |
ruokien kuvaaminen on hankalaa.... tää ei näytä kauniilta, mutta oli tosi hyvää. |
Tein Jamie Oliverin
Marsalaporsasta. Se oli tosi hyvää. Meillä ei ollut
Marsala viiniä, mutta laitoin kastikkeeseen Malaga-viiniä. Se toimi
ihan hyvin. Ohje oli 15 minuutin ateriat kirjasta. Ihan siinä ajassa
possu ei valmistunut, mutta ohje oli helppo ja nopea.
Liekittämisen kanssa
pitää olla varovainen eikä liesituuletinta saa missään
tapauksessa pitää päällä. Meiltä oli tuore salvia loppu, joten
laitoin kuivattua. Seuraavaksi laitan kyllä tuoretta, vaikka
kuivattukin oli ihan hyvää.
Ps. ei kannata tarjota
villiriisin kanssa. Ei ollu hyvää. Käytä tavallista tai
basmatiriisiä.
Possu
500 g porsaansisäfileettä
1 kukkurallinen tl
jauhettuja koriaterinsiemeniä
1 kukkurallinen tl
paprikajauhetta
suolaa, pippuria
Oliiviöljyä paistamiseen
1 pieni punasipuli
muutama oksa tuoretta
salviaa (laitoin 2 tl kuivattua)
Loraus marsalaviiniä (tai
malagaa tai portviiniä)
1 dl kermaa
(1 dl lihalientä)
Leikkaa possun filee
pituussuunnaassa puoliväliin asti. Avaa se sitten kirjan tapaan ja
painele nyrkillä tasaiseksi. Hiero lihan pintaan suolaa, pippuria,
jauhettuja korianterinsiemeniä ja paprikajauhetta.
Lorauta paistinpannulle
oliiviöljyä, nosta filee pannuun ja kääntele sitä, kunnes liha
on kypsää ja kauniin kullanruskea joka puolelta.
Hienonna sipuli pieneksi.
Lisää sipuli ja salviat pannulle lihojen sekaan ja kuullota, kunnes
sipuli on läpinäkyvää. Kun liha on kypsää, lorauta pannulle
reilu loraus viiniä. Liekitä tässä vaiheessa varovasti.
Siirrä porsaanliha ja
anna sen levätä hetki folion sisässä.
Kaada kerma ja kuuma
lihaliemi kastikkeen sekaan. Anna kiehua hetki kasaan.
Viipaloi filee 1 cm
paksuiksi siivuiksi ja laita palat kastikkeen sekaan.
Tarjoile riisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti