perjantai 19. syyskuuta 2014

Jamien possua

avaa sisäfilee veitsellä keskeltä ja painele auki. Hiero mausteet lihan pintaan.
ruokien kuvaaminen on hankalaa.... tää ei näytä kauniilta, mutta oli tosi hyvää.
Tein Jamie Oliverin Marsalaporsasta. Se oli tosi hyvää. Meillä ei ollut Marsala viiniä, mutta laitoin kastikkeeseen Malaga-viiniä. Se toimi ihan hyvin. Ohje oli 15 minuutin ateriat kirjasta. Ihan siinä ajassa possu ei valmistunut, mutta ohje oli helppo ja nopea.
Liekittämisen kanssa pitää olla varovainen eikä liesituuletinta saa missään tapauksessa pitää päällä. Meiltä oli tuore salvia loppu, joten laitoin kuivattua. Seuraavaksi laitan kyllä tuoretta, vaikka kuivattukin oli ihan hyvää.

Ps. ei kannata tarjota villiriisin kanssa. Ei ollu hyvää. Käytä tavallista tai basmatiriisiä.

Possu

500 g porsaansisäfileettä
1 kukkurallinen tl jauhettuja koriaterinsiemeniä
1 kukkurallinen tl paprikajauhetta
suolaa, pippuria
Oliiviöljyä paistamiseen
1 pieni punasipuli
muutama oksa tuoretta salviaa (laitoin 2 tl kuivattua)
Loraus marsalaviiniä (tai malagaa tai portviiniä)
1 dl kermaa
(1 dl lihalientä)

Leikkaa possun filee pituussuunnaassa puoliväliin asti. Avaa se sitten kirjan tapaan ja painele nyrkillä tasaiseksi. Hiero lihan pintaan suolaa, pippuria, jauhettuja korianterinsiemeniä ja paprikajauhetta.
Lorauta paistinpannulle oliiviöljyä, nosta filee pannuun ja kääntele sitä, kunnes liha on kypsää ja kauniin kullanruskea joka puolelta.
Hienonna sipuli pieneksi. Lisää sipuli ja salviat pannulle lihojen sekaan ja kuullota, kunnes sipuli on läpinäkyvää. Kun liha on kypsää, lorauta pannulle reilu loraus viiniä. Liekitä tässä vaiheessa varovasti.
Siirrä porsaanliha ja anna sen levätä hetki folion sisässä.
Kaada kerma ja kuuma lihaliemi kastikkeen sekaan. Anna kiehua hetki kasaan.
Viipaloi filee 1 cm paksuiksi siivuiksi ja laita palat kastikkeen sekaan.
Tarjoile riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti