maanantai 2. syyskuuta 2013

Viivin mokat


Mokkapalat on tosi hyviä. Niitä on myös älyttömän helppo tehdä. Ihan parhaita on kuitenkin pätkismokkapalat. Pohjaksi käy mikä vaan perusresepti, vaikkapa Valion versio. Sitten vain lisätään taikinaan pussillinen pilkottuja pätkiksiä. Ei sinne ehkä ihan koko pussia tarvitse laittaa, joten kokki voi vähän maistella kuormasta...



Valmistusaineet
4          munaa
2 1/2dl sokeria
200g   voita
2dl      maitoa     
1 pussi pätkiksiä                  
5dl      vehnäjauhoja
1/2dl kaakaojauhetta
1rkl     leivinjauhetta
1rkl     vaniljasokeria

Kuorrutus
75g  voita
3/4  dl   vahvaa kahvia
4dl      tomusokeria
1/2  dl kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria  

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sulata voi mikrossa ja sekoita joukkoon maito. Lisää munasokerivaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vähitellen. Pilko pätkikset sopivan kokoisiksi paloiksi ja lisää seokseen. Kaada leivinpaperille uunipannulle. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia. 

Sulata voi kattilassa. Lisää kahvi. Sihtaa muut aineet siivilän läpi. Sekoita kuumalla levyllä, kunnes tasaista. Kaada kuorrutus kuumana pohjan keskelle. Anna valua reunoja kohti. Levitä tarvittaessa lastalla reunoille. Koristele nonparelleilla ennen kuin kuorrutus jäähtyy.

Koristeeksi voi laittaa mitä vaan, mä valitsin pinkkejä nonparelleja. Täti S. halusi omiinsa koristeiksi pieniä vaahtokarkkeja. Siitä tuli tämän näköinen. Aina ei onnistu.


Kävi meille oikeasti yksi mokakin. Pelti oli vain puoliksi hellalla, kun kaadettiin siihen taikinaa. Meni lattian luuttuamiseksi. Aloitettiin taikinan teko alusta... Vinkki: kannattaa ostaa pari pätkispussia, ihan vaan varuiksi!
 










































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti