torstai 10. heinäkuuta 2014

savukala-kukkakaalikeitto

kalastaminen on kivaa, aina kun saa saalista :)

Kävin iskän ja molempien veljien kanssa kalassa. Saaliista tein naapurin Tialta saadun kukkakaali-savukalakeiton. Kannattaa kokeilla.

Kukkakaali-savukalakeitto

4 annosta

2 salottisipulia
Oliiviöljyä
400 g kukkakaalia
5 dl kana- tai kasvislientä
8 dl maitoa
2 dl kermaa
6 kypsää tomaattia
Savukalaa
suolaa
mustapippuria
(parmesaaniraastetta ja tilkka tryffeliöljyä)

Ota iso kattila tai kasari. Sillpua sipulit ja kuulota ne oliiviöljyssä. Palottele kukkkaali ja lisää sipulin sekaan. Lisää kana- tai kasvisliemi, maito ja kerma. Hauduta 10-15 minuuttia tai kunnes kukkakaali on kypsää.
Kukkakaalien keittyessä kalttaa tomaatit kuumassa vedessä. Kuori ja lohko tomaatit. Poista tomaateista siemenet. Siirrä tomaatit hetkeksi sivuun.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paloittele savulohi palasiksi.
Asettele lohi ja tomaatinlohkot keittolautasille. Kaaca lämmin keitto päälle. Viimeistele parmesaaniraasteella, tryffeliöljyllä ja mustapippurilla. Syö heti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti