torstai 3. heinäkuuta 2014

Mariannelta maistuva suklaa-mansikkakakku



Tein kesän kunniaksi kolmikerroksisen kakun, johon laitoin mansikoita ja marannerouhetta. Mansikat, Marianne ja suklaa sopi hyvin yhteen. Kaikki kolme kerrosta oli yllättävän helppo tehdä. Kakun resepti oli oma keksimäni.

Pohja:
5 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja (luomu)
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
tilkka maitoa kostutukseen

Täyte:
1-2 l mansikoita
1 pss Mariannerouhetta
5 dl kuohukermaa

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kaakaojauhe jauhojen joukkoon ja siivilöi seos varovasti käännellen vaahdon sekaan. 
Voitele ja jauhota irtopohjavuoka. Kaada taikina siihen. Vältä vuoan heiluttamista. 
Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla 30-45 minuuttia eli kunnes kakku on kypsä.
Anna kakun jäähtyä. 
Kun kakku on jäähtynyt halkaise se kolmeen osaan ja kostuta tilkalla maitoa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuorruta kaikki kerrokset, myös kakun päällinen kermalla, Mariannerouheella ja tuoreilla mansikoilla. 


2 kommenttia:

  1. Mä en yleensä perusta mistään missä on marjannea, mut kaverit tykkää niin paljon et tätä kakkua vois melkein kokeilla :)

    http://ellysinbakemyday.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. jos teet, kerro mitä mieltä kaverit oli :)

    VastaaPoista