marenkihaamut matkalla uuniin. |
laitoin haamujen pohjiin suklaata ja kookosta, mutta se ei oikein näy. suklaata saa olla reippaasti. |
Löysin nämä 101 cookbooks -blogista.
Ajattelin tehdä niitä viikonlopun Halloweeniin. Näistä sais myös
hauskoja tonttuja jos värjäisä osan marengista punaiseksi ja
tekisi sillä punaisen myssyn jokaiselle. Täytyy kokeilla lähempänä
joulua.
4 kpl valkuaista
2 dl sokeria
2-3 tippaa etikkaa
hopeisia nonparelleja
suklaata sulatukseen
kookoshiutaleita
Varmista, että vatkauskulho on kuiva ja puhdas. Erottele
huoneenlämpöisten kananmunien valkuaiset keltuaisista niin, ettei
keltuaista pääse lainkaan valkuaisten sekaan. Lisää muutama tippa
etikkaa valkuaisten sekaan.
Vatkaa valkuaiset niin että, vaahto
pysyy ylosalaisin käännetyssä kulhossa. Lisaa sokeri vähitellen samalla vatkaten. Marenkimassa on valmista, kun se on kiiltavaa ja
kuohkeaa.
Laita marenki pursotinpussiin tai
pakastepussiin, josta leikataan toiseen kulmaan reikä. Minä käytin
pursotinpussia ilman tyllaa. Muotoile uunipellin päälle levitetylle
leivinpaperille pieniä haamuja. Laita silmät paikoilleen ja
haamuarmeija uuniin.
Kuivata marenkeja ensin tunti
110-asteisessa uunissa, laske lämpö 100-asteeseen ja jatka
kuivattamista, kunnes marengit ovat kevyita ja täysin kuivia.
Haamut voi syödä tässä vaiheessa
tai dipata pohjat sulatettuun suklaaseen ja kookokseen. Haamut
säilyvät ilmatiivissa rasiassa muutaman päivän.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti