keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Marenkihaamut

marenkihaamut matkalla uuniin.
laitoin haamujen pohjiin suklaata ja kookosta, mutta se ei oikein näy. suklaata saa olla reippaasti.


Löysin nämä 101 cookbooks -blogista. Ajattelin tehdä niitä viikonlopun Halloweeniin. Näistä sais myös hauskoja tonttuja jos värjäisä osan marengista punaiseksi ja tekisi sillä punaisen myssyn jokaiselle. Täytyy kokeilla lähempänä joulua.

4 kpl valkuaista
2 dl sokeria
2-3 tippaa etikkaa
hopeisia nonparelleja

suklaata sulatukseen
kookoshiutaleita


Varmista, että vatkauskulho on kuiva ja puhdas. Erottele huoneenlämpöisten kananmunien valkuaiset keltuaisista niin, ettei keltuaista pääse lainkaan valkuaisten sekaan. Lisää muutama tippa etikkaa valkuaisten sekaan.

Vatkaa valkuaiset niin että, vaahto pysyy ylosalaisin käännetyssä kulhossa. Lisaa sokeri vähitellen samalla vatkaten. Marenkimassa on valmista, kun se on kiiltavaa ja kuohkeaa.

Laita marenki pursotinpussiin tai pakastepussiin, josta leikataan toiseen kulmaan reikä. Minä käytin pursotinpussia ilman tyllaa. Muotoile uunipellin päälle levitetylle leivinpaperille pieniä haamuja. Laita silmät paikoilleen ja haamuarmeija uuniin.

Kuivata marenkeja ensin tunti 110-asteisessa uunissa, laske lämpö 100-asteeseen ja jatka kuivattamista, kunnes marengit ovat kevyita ja täysin kuivia.

Haamut voi syödä tässä vaiheessa tai dipata pohjat sulatettuun suklaaseen ja kookokseen. Haamut säilyvät ilmatiivissa rasiassa muutaman päivän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti