Kyyhkytartar-pihvi
kyyhkyn täkkälihat
ruisleipä
suola, mustapippuri, tryffeli-raaste
karpalo tai puolukka
Jauha lihamyllyllä tai pilko terävällä
veitsellä rintalihat hienoksi massaksi ja muotoile lihasta leivän
kokoinen pihvi. Paahda hiilloksella ruisleipä sopivan rapsakaksi.
Aseta pihvi leivän päälle ja mausta suolalla ja
mustapippurirouheella.
Murskaa päälle hieman marjoja ja lopuksi
raasta pinnalle tryffelistä lastuja.
Mikäli raaka liha ei houkuta
kaikkia ruokailijoita, voit myös nopeasti paistaa pannulla
tartarpihviä molemmin puolin ja näin saada kypsemmän herkun
syötäväksi, jonka voi maustaa kuten raakaversion.
Viivin sienitaskut
taikina (vehnäjauhoja 3 osaa, perunajauhoja 2
osaa, vettä 2 osaa, suolaa)
sieniä (suppilovahvero, kanttarelli ym )
sipulia, timjamia
voita, koskenlaskija-juustoa
suola, mustapippuri
Pilko sienet ja sipuli hakkelukseksi ja paista
niitä pannulla hieman. Lisää joukkoon nokare koskenlaskija-juustoa
ja timjamin lehdet. Sekoita hyvin ja mausta suolalla ja
mustapippurilla.
Kaulitse taikinasta pieniä lettuja halkaisija n.20
cm ja laita sienipaistosta lettujen keskelle.
Taittele letun liepeet
niin, että ne muodostavat taskun täytteen ympärille.
Paista
taskuja lämpimällä pannulla voissa, kunnes pinta on kauniin
kullanruskea ja taikina kypsynyt.
Höyrytettyä kuhaa
ruodottomia kuhaviipaleita
suolaa ja tryffeli-raaste
ohuita puutikkuja
Laita kattilaan vettä ja kuumenna kiehuvaksi.
Työnnä tikut kuhaviipaleiden läpi keskeltä niin, että kalan
molemmille puolille jää tikkua näkyviin reilusti, jotta tikkujen
päät ylettyvät kattilan reunojen yli ja suolaa kalat. Aseta
kalatikut kiehuvan kattilan reunoille ja anna kiehuvan höyryn
kypsentää kaloja kymmenisen minuuttia. Varo pudottamasta kaloja
varrastikuista kypsennyksen aikana. Ota kypsyneet kalat lautasille ja
raasta tryffelistä raastetta maun mukaan kalojen päälle.
Lisukkeeksi sopii vaikka pannulla paistetut perunat ja suolakurkut.
Liekitetyt omenalohkot
omenalohkoja
voita, hienoa sokeria ja kanelitanko
vaniljakastiketta
konjakkitilkka liekitykseen
Laita paistinpannulle voikimpale ja reilusti
sokeria. Ruskista kevyesti ja aseta varovasti omenalohkot sekä
kanelitanko pannulle, jottei kuumaa voita roisku käsille.
Kun
omenalohkot on muutaman minuutin päästä pehmenneet, lorauta mukaan
konjakkitilkka ja sytytä liekittymään. Varo, ettei
kulmakarvat kärähdä.
Ota liekin sammuttua omenat pannulta
lautasille ja lorauta päälle vaniljakastiketta. Saa herkutella
nuotiotulen äärellä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti