maanantai 19. toukokuuta 2014

Paistettuja muikkuja

kesällä muikut paistetaan ulkona.
perunat matkalla uuniin.
rosmariiniperunoita, paistettuja muikkuja ja kermaviilikastiketta. Nam.

Paistetut muikut on tosi hyviä! Niissä ehdottomasti parasta on rapea pyrstö. Me iskän kanssa paistettiin muikut ulkona, koska oli niin hyvä ilma.

Voissa paistetut muikut on hyviä ihan sellaisenaan, suoraan pannulta, mutta kermaviilikastike sopii niiden kanssa tosi hyvin. Mä tein muikkujen lisäksi rosamriiniperunoita ja kermaviilikastiketta mun omalla reseptillä.

Muista perata muikut!

Paistetut muikut

1 kg perattuja muikkuja
voita
rypsiöljyä
suolaa

Laita peratut muikut kuppiin ja ripottele sekaan suola. Sekoita suola tasaisesti muikkujen joukkoon pyöräyttämällä niitä käsin kupissa.
Kuumenna pannu. Laita kuumalle pannulle iso nokare voita ja rypsiöljyä. Paista muikut rapeaksi ja vie tarjolle. Tarkista suola! Jos haluat, voit puristaa paistettujen muikkujen päälle sitruunaa.

Kerma
viilikastike

1 prk (200 g) kermaviiliä
2 rkl dijon-sinappia
1 tl sitruunan tai limen mehua
1 tl mustaapippuria
1/2 tl suolaa
1/2 punttia tuoretta tilliä

Sekoita mausteet, sinappi ja pieniksi silputtu tilli kermaviilin sekaan. Anna makujen tasaantua hetki jääkaapissa. Pyöräytä pari kierrosta mustapippuria koristeeksi ja vie tarjolle.


Rosmariiniperunat uunissa

6 kpl isoja uuniperunoita
1 dl oliiviöljyä
pari rosamriinin oksaa
suolaa, pippuria

Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Pese perunat, mutta älä kuuori niitä. Leikkaa perunat reiluiksi lohkoiksi ja kuivaa ne paperilla. Levitä perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Lorauta sekaan oliiviöljyä ja sekoita öljy tasaisin perunoiden sekaan.
Silppua rosmariini ja ripottele perunoiden sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paista uunissa 225 asteessa noin 25-30 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti