keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Grillattua parsaa ja paahdettua tomaattisalaattia


grillattuja parsoja
salaatti paahdetuista tomaateista

Meillä syödään parsaa tähän aikaan vuodesta melkein joka päivä. Äiti rakastaa sitä. Tää on tosi hyvä lisäke grilliruualla. Parsojen päälle voi raastaa pöydässä parmesaanijuustoa jos haluaa lisää makua, mutta ne on hyviä ihan noinkin.

Ja noi tomaatit on ihania. Niiden paahtaminen uunissa vie vähän aikaa, mutta se on sen arvosta. Meillä oli tällä kertaa chilillä maustettua halloumia.

Grillattua parsaa ja parmankinkkua

1 nippu vihreää prsaa
2 pakettia ilmakuivattua kinkkua
oliiviöljyä
sitruunaa

pippuria

Leikkaa parsjoen päästä pois puiseva osa. Kuori parsat varovasti nupusta alaspäin ja kääri jokaisen parsan ympärille ilmakuivattu kinkku.
Grillaa parsoja, kunnes kinkku alkaa alkaa ruskistua.
Nosta parsat lautaselle, pirskota päälle oliiviöljyä ja sitruunamehua. Jos haluat, rouhi päälle mustapippuria.

Paahdettu tomaattisalaatti

250 g erivärisiä kirsikkatomaatteja
3 rkl oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä viipaloiuna
ripaus sokeria
(0,5 tl chililastuja)
suolaa, mustapippuria
kuivattua timjamia
paketti halloum-juustoa
tuoretta basilikaa

Puolita tomaatit. Sekoita kulhossa oliiviöljy, valkosipuli, sokeri, suola, pippuri, kuivattu chili ja kuivattu timjami. Lisää tomaatit ja sekoita varovasti.
Levitä marinoidut tomaatit uunipellille ja paahda niitä 80 asteisssa uunissa 2-3 tuntia. Pienille tomaateille riittää pari tuntia. Isommat tarvitsevat pidemmän aikaa.
Grillaa tai paista viipaloitu halloum-juusto.
Asettele lautaselle tomaatit, silpua sekaan tuoretta basilikaa ja laita päälle grillatut halloumit. Hyvää sellaisenaan tai grillatun kalan tai lihan lisukkeena. Nam.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti