keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Chili con carne

Chiliä Jaime Oliverin tapaan.
ei näytä kauheen nätitltä, mutta maistuu hyvältä.

Hyvä lihapata on ihanaa etenkin silloin, kun ulkona on kylmä. Tein Chiliä Jaime Oliverin tapaan. Resepti on Jamie´s America kirjasta.

Chili con carne
2 kg paistia 2,5 cm kuutioina
500 ml kuumaa kahvia
3 kuivattua chiliä (laitoin 1)
oliiviöljyä
2 tl kuminaa
2 tl savustettua paprikajauhetta
1 tl kuivattua oreganoa
2 laakerinlehteä
2 punasipulia pieninä kuutioina
3-4 tuoretta chiliä maun mukaan
2 kanelitankoa
10 valkosipulinkynttä murskattuna
suolaa, pippuria
4 x 400 f tomaattimurskaa
3 rkl muscovado- tai ruokosokeria
2 x 400 g kidneypapuja

Lisäksi
ranskankermaa tarjoiluun
keitettyä riisiä

Kuutioi putsattu paisti 2.5 cm kuutioiksi.
Valmista kahvi. Lisää kuuman kahvin sekaan kuivatut chilit likoamaan.
Kuumenna riittävän iso pannu. Lorauta reilusti oliiviöljyä ja lsiä kumina, paprika, oregano, laakerinlehdet ja pilkotut sipulit. Paista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
Halkaise, ota pois siemenet ja pilko puolet tuoreista chileistä. Kuutioi pieneksi myös kahvissa liotetut chilit.
Lisää pannulle chilit, kanelitangot, valkosipulit, suolaa ja pippuria sekä loraus kahvia. Sekoita hyvin ja lisää loput kahvit, tomaattimurska ja sokeri.
Lisää lihat ja vielä vähän suolaa ja pippuria.
Anna padan hautua kannen alla kolmisen tuntia, välillä sekoittaen.

Ota pata liedeltä ja käytä joko kahta haarukkaa tai perunanuijaa repimään lihat pieniksi palasiksi. Tämän jälkeen lisää pavut ja anna hautua ilman kantta puolisen tuntia. Tarkotus on, että liha "hajoaa" pieniksi palasiksi.
Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Jos haluat, voit tässä vaiheessa lisästä tulisuutta lisäämällä pataan loput tuoreesta, pilkotusta chilistä.
Vie tarjolle keitetyn riisin ja ranskankerman kanssa. Nami.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti