torstai 12. kesäkuuta 2014

Sitruunaa, valkosuklaata ja raparperia


Tää on niin hyvää. En ehtinyt ottaa kuvaa, ennen kuin eka pala oli jo hävinnyt.

Pohja:

175 g suklaakeksejä
50 g mantelilastuja
75 g voita

Täyte:
2 dl kuohukermaa
200g sitruunatuorejuustoa
100 g valkosuklaata
4-5 raparperia
2 dl vettä
1 dl sokeria
3 liivatelehteä

Sulata voi. Murskaa keksit ja mantelilastut monitoimikoneessa. Sekoita sulatettu voi keksinmuruset keskenään.
Laita irotpohjavuoan pohjalle leivinpaperi, kiristä reunat niin, että leivinpaperi tulee pohjan ja reunan välistä ulos. Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle. Tasoita ja nosta jääkaappiin.
Kuori ja pilko raparperit pieniksi palasiksi. Laita kattilaan 2 dl että, pilkokut raparperit ja sokeri. Keitä hiljalleen, kunnes raparperit pehmenevät. Siivilöi raparperit talteen ja säästä mehu liivatteita varten.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen hetkeksi. Vatkaa kerma jaahdoksi ja sulata valkosuklaa vesihauteessa.
Sekoita sulatettu ja hieman jäähtynyt suklaa, tuorejuusto, kermavaahto ja raparperit kulhossa keskenään.
Kiehauta kattilassa pieni määrä raparperimehua. Purista liivatelehdistä vedet pois ja sekoita ne mehuun.
Sekoita liivatteet ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta kakku jääkappiin hyytymään pariksi tunniksi.
Keitä teetä tai kahvia ja pyydä kaverit syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti