horsmaa parsan tapaan |
raparperiä ja kuusenkerkkää |
Tänään keskiviikkona 4.6. kannattaa kuunnella Nokikokit-ohjelmaa Radio Suomesta. Kokkailen iskän kanssa ruokaa villivihanneksista. Tässä pari kuvaa eilisestä. Kokeiltiin, miltä maistuu ja hyvää oli. Tarkat reseptit laitan tänne ohjelman jälkeen. Radio Suomi: Luonto-Suomen nokikokit klo 18 - 20
Tässä reseptit
Horsmaparsaa ruoholaukkavoilla
Kuori reilu kourallinen nuoria horsman
versoja pituus n.20cm.
Keitä versoja reipas minuutti miedossa
suolavedessä
. Kaada vesi pois ja laita kuumalle pannulle köntti
voita ja puristus sitruunasta.
Heitä päälle pilkottu ruoholaukka
ja rouhaus mustapippuria.
Nokkoslettuja keväthaukitäytteellä
Poimi nuoria nokkosen lehtiä ja
ryöppää ne vedessä.
Tee makusi mukainen lettutaikina ja sekoita
joukkoon silputut nokkosen lehdet.
Paista pannulla ohuita lettuja
taikinasta.
Jauha haukifileestä tehosekoittimella hieno massa ja
mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita haukimassaan pari kananmunaa
ja paista massasta pitkulaisia pötköjä.
Laita letulle
haukipötkylä ja kiedo lettu sen ympärille
Jätä lämpimään
odottamaan pestohuntua.
Ketopestoa
Keräile kevätvihreitä vuohenputken,
vesiheinän ja ketunleivän lehtiä
. Soseuta ne tehosekoittimessa
valkosipulin ja rypsiöljyn kanssa juoksevaksi tahnaksi.
Mausta
suolalla, pippurilla ja sitruunalla.
Valuta pesto haukitäytteisten
nokkoslettujen päälle.
Kuusenkerkkäherkku
Sulata nokare voita pannulla ja laita
samanmoinen nokare ruokosokeria mukaan.
Nakkaa joukkoon
pilkotut raparperin palaset ja hauduta hetki.
Lopuksi laita mukaan
lämpenemään kuusenkerkät ja anna hiukan pehmetä.
Nautiskele
kevätmakea vaikka letun päällä aterian päätteeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti