keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Villivihanneksia lautasella

horsmaa parsan tapaan
raparperiä ja kuusenkerkkää

Tänään keskiviikkona 4.6. kannattaa kuunnella Nokikokit-ohjelmaa Radio Suomesta. Kokkailen iskän kanssa ruokaa villivihanneksista. Tässä pari kuvaa eilisestä. Kokeiltiin, miltä maistuu ja hyvää oli. Tarkat reseptit laitan tänne ohjelman jälkeen. Radio Suomi: Luonto-Suomen nokikokit klo 18 - 20

Tässä reseptit


Horsmaparsaa ruoholaukkavoilla
Kuori reilu kourallinen nuoria horsman versoja pituus n.20cm. 
Keitä versoja reipas minuutti miedossa suolavedessä
. Kaada vesi pois ja laita kuumalle pannulle köntti voita ja puristus sitruunasta. 
Heitä päälle pilkottu ruoholaukka ja rouhaus mustapippuria.

Nokkoslettuja keväthaukitäytteellä
Poimi nuoria nokkosen lehtiä ja ryöppää ne vedessä. 
Tee makusi mukainen lettutaikina ja sekoita joukkoon silputut nokkosen lehdet. 
Paista pannulla ohuita lettuja taikinasta. 
Jauha haukifileestä tehosekoittimella hieno massa ja mausta suolalla ja pippurilla. 
Sekoita haukimassaan pari kananmunaa ja paista massasta pitkulaisia pötköjä. 
Laita letulle haukipötkylä ja kiedo lettu sen ympärille
Jätä lämpimään odottamaan pestohuntua.

Ketopestoa
Keräile kevätvihreitä vuohenputken, vesiheinän ja ketunleivän lehtiä
. Soseuta ne tehosekoittimessa valkosipulin ja rypsiöljyn kanssa juoksevaksi tahnaksi. 
Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla.
Valuta pesto haukitäytteisten nokkoslettujen päälle.

Kuusenkerkkäherkku
Sulata nokare voita pannulla ja laita samanmoinen nokare ruokosokeria mukaan. 
Nakkaa joukkoon pilkotut raparperin palaset ja hauduta hetki. 
Lopuksi laita mukaan lämpenemään kuusenkerkät ja anna hiukan pehmetä. 
Nautiskele kevätmakea vaikka letun päällä aterian päätteeksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti