Se mössö haisi aika kamalalta ja vähän sitä levisi sormillekin. Ei niistä makkaroita sitten tullutkaan vaan nakkeja. Eka satsi räjähti grillissä. Mutta hyviä oli! Tuomioks tuli: lammas oli parasta!
tiistai 13. elokuuta 2013
Makkarasta nakkiin
Tehtiin
makkaroita yksi ilta. Tai no, Isä ja sen kaverit teki, mä vaan vähän avustin.
Makkaroihin ei ole mitään tarkkaa reseptiä. Ensin jauhetaan sekaisin rasvaista lihaa (esim.
kassleria tai niskaa) ja sian kylkeä eli laardia. Mössöä voidaan sitten maustaa
oman maun mukaan. Me maustettiin lammasmakkaroita chilillä ja
villisikamakkaroita grillimaustesekoitteella. Chorizoon tulee aika paljon
paprikamaustetta. Juustomakkaroihin laitetaan tietysti juustoa, esim, parmesaani
on tosi hyvä, cheddarkin käy.
Kun se mössö oli
valmis alettiin sitä ujuttaa sinne suoleen sisälle. Meinas käydä huonosti.
Viisimetrinen suoli oli lampaan suolta ja suutin oli sian suoleen tarkoitettu –
eli siis aivan liian iso. Onneks meidän ystävillä on mökki tässä lähellä ja
niiltä saatiin kone, jossa oli pienempi suutin. Muuten olis jouduttu tekemään
lihapullia!
Se mössö haisi aika kamalalta ja vähän sitä levisi sormillekin. Ei niistä makkaroita sitten tullutkaan vaan nakkeja. Eka satsi räjähti grillissä. Mutta hyviä oli! Tuomioks tuli: lammas oli parasta!
Se mössö haisi aika kamalalta ja vähän sitä levisi sormillekin. Ei niistä makkaroita sitten tullutkaan vaan nakkeja. Eka satsi räjähti grillissä. Mutta hyviä oli! Tuomioks tuli: lammas oli parasta!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Onnea Viivi upeasta blogista! Makkarat näyttävät varsin herkullisilta ja pienet rähähdyksethän ei makua haittaa.
VastaaPoistaUusia postauksia odotellen...
The Soiniset
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista