tiistai 13. elokuuta 2013

Makkarasta nakkiin

Tehtiin makkaroita yksi ilta. Tai no, Isä ja sen kaverit teki, mä vaan vähän avustin. Makkaroihin ei ole mitään tarkkaa reseptiä. Ensin jauhetaan sekaisin rasvaista lihaa (esim. kassleria tai niskaa) ja sian kylkeä eli laardia. Mössöä voidaan sitten maustaa oman maun mukaan. Me maustettiin lammasmakkaroita chilillä ja villisikamakkaroita grillimaustesekoitteella. Chorizoon tulee aika paljon paprikamaustetta. Juustomakkaroihin laitetaan tietysti juustoa, esim, parmesaani on tosi hyvä, cheddarkin käy.


Kun se mössö oli valmis alettiin sitä ujuttaa sinne suoleen sisälle. Meinas käydä huonosti. Viisimetrinen suoli oli lampaan suolta ja suutin oli sian suoleen tarkoitettu – eli siis aivan liian iso. Onneks meidän ystävillä on mökki tässä lähellä ja niiltä saatiin kone, jossa oli pienempi suutin. Muuten olis jouduttu tekemään lihapullia!

Se mössö haisi aika kamalalta ja vähän sitä levisi sormillekin. Ei niistä makkaroita sitten tullutkaan vaan nakkeja. Eka satsi räjähti grillissä. Mutta hyviä oli! Tuomioks tuli: lammas oli parasta!




2 kommenttia:

  1. Onnea Viivi upeasta blogista! Makkarat näyttävät varsin herkullisilta ja pienet rähähdyksethän ei makua haittaa.
    Uusia postauksia odotellen...
    The Soiniset

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista