perjantai 9. elokuuta 2013

Tilauksesta


Viime sunnuntaina oli mun kaverin synttärit. Se täytti kahdeksan vuotta. Mua pyydettiin tekemään kakku. “Yksi mansikkakakku, kiitos”, kuului tilaus. Muuten sain vapaat kädet.

Näin mä sen tein: 

Mansikkakakku

Sokerikakkupohja (ohje on Leila Lindholmin keittokirjasta Pala kakkua Leila Lindholm)
  • 3 munaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 50 g voita
  • 1 dl maitoa
  • 3, 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
Kuumenna uuni 175 asteeseen
Vaahdota munat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi ja hyvin kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata voi ja sekoita siihen maito. Lisää seos vaahtoon.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja kääntele seos varoen taikinaan.
Kaada taikina voideltuun irtokakkupohjavuokaan.
Kypsennä kakkua uunin keskiosassa 25-30 minuuttia.
Ota kakku uunista ja irroita se vuoasta. Anna kakun jäähtyä ennen kuin leikkaat sen puoliksi.
Kostuta kakku.
Levitä puolikkaiden väliin mansikkahilloa ja päälle kermavaahtoa. Koristele mansikoilla ja mintun lehdillä. 
 
Kakusta tuli vähän likilaskuinen, mutta sen sai näppärästi korjattua mansikoilla. Vieraat sanoi, että olipa hyvin kostutettu. Käytin kostuttamiseen maitoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti