Viime sunnuntaina oli mun kaverin synttärit. Se täytti kahdeksan vuotta. Mua pyydettiin tekemään kakku. “Yksi mansikkakakku, kiitos”, kuului tilaus. Muuten sain vapaat kädet.
Näin mä sen tein:
Mansikkakakku
Sokerikakkupohja
(ohje on Leila Lindholmin keittokirjasta Pala kakkua Leila Lindholm)
- 3 munaa
- 2,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 50 g voita
- 1 dl maitoa
- 3, 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
Kuumenna uuni 175
asteeseen
Vaahdota munat,
sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi ja hyvin kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata voi ja
sekoita siihen maito. Lisää seos vaahtoon.
Sekoita
vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja kääntele seos varoen taikinaan.
Kaada taikina
voideltuun irtokakkupohjavuokaan.
Kypsennä kakkua
uunin keskiosassa 25-30 minuuttia.
Ota kakku uunista
ja irroita se vuoasta. Anna kakun jäähtyä ennen kuin leikkaat sen puoliksi.
Kostuta kakku.
Levitä
puolikkaiden väliin mansikkahilloa ja päälle kermavaahtoa. Koristele
mansikoilla ja mintun lehdillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti