lauantai 3. elokuuta 2013

Tuli pannukakku!



Yks ilta mun teki mieli pannareita. Ei kuitenkaan tavallisia, vaan mustikkabanaanipannareita.

Tässä resepti:

noin 15 kpl isoja pannareita

  • 3  kananmunaa
  • 2-3 rkl sokeria tai juoksevaa hunajaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2-3 dl maitoa
  • 2 dl kermaviiliä
  • ½ dl öljyä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä, niin että saat paksun pannaritaikinan.

Kuumenna pannu ensin kunnolla ja laske sen jälkeen levyn lämpöä matalammaksi, sillä taikinassa on sokeria, joka ottaa väriä helposti. Käytä paistamiseen rasvaa. Annostele mahdollisimman paksulti taikinaa. Tarjoile vaahterasiirapin sekä kermavaahdon kanssa.

Lisäsin tuohon perusamerikanpannarin reseptiin n. 1,5 dl mustikoita ja yhden banaanin pilkottuna.

Niistä tuli tosi hyviä, mutta aika oudon näköisiä. Ihan kuin ne olis homeessa tai jotain. Yksikään ei kuitenkaan jäänyt syömättä! Hieman sotki sormia tuo kokkailu, joten kädet kannattaa pestä ennen kuin koskee oviin tai seiniin. Muuten Äiti ragee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti