perjantai 11. huhtikuuta 2014

Arjen paras pasta

ei ihan carbonara, mutta melkein.


Tarvitset (2 henkilöä)

200 g fussili-pastaa
2 rkl oliiviöljyä
200 g pekonia
2 valkosipulinkynttä
200 g herneitä
n. kupillinen pastan keitinvettä
parmesaania
suolaa ja mustapippuria

Keitä pasta reilusti suolatussa vedessä ohjeen mukaan. Pastojen kiehuessa kuumenna paksupohjaisessa pannussa oliiviöljy ja leikkaa pekoni palasiksi. Paista pekonit rapeiksi. Lisää pieniksi hakatut valkosipulinkynnet ja anna paistua hetki. Varo, ettei valkospuli pala.
Keitä kattilassa herneet juuri ja juuri kypsiksi. Kaada vesi pois ja survo herneitä perunanuijalla hieman, jotta ne hajoavat.
Sekoita pasta, herneet ja pekoni-valkosipuliseos keskenään. Lisää pastan keitinvettä maun mukaan.
Raasta päälle reilusti parmesania ja mustapippuria sekä hivenen suolaa.
Vie tarjolle ja syö heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti