keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Lammasta ja herne-parmesaanipyreetä


Pääsiäisenä ruokalistalle kuuluu ehdottomasti lammas! Jos et ole vielä keksinyt mitä ruokaa tarjoaisit pääsiäisenä, niin tässä hyvä ohje. Se on vähän muunnteltu ohje Sara la Fountainin kirjasta Passion for Food.

Lammas oli hyvää ja pyre kivan väristä. (Se ei onnistunut kuvassa, siksi siitä ei ole nyt kuvaa, mutta se maistui hyvältä). Siinä ei kyllä paljon maistunut parmesaani.


Lampaan kanssa olisi sopinut hyvin joku kastike mutta en keksinyt mikä, niin en tehnyt kastiketta ollenkaan. 

Lammas

2,5 kg lampaan tai karitsan paisti

Yrttivoi

100 g voita
1 rkl valkosipulia silputtuna
2 rkl rosmariinia silputtuna
2 rkl salviaa silputtuna
(2 rkl minttua silputtuna)
suolaa ja pippuria
2 porkkanaa viipaleina
2-3 sipulia lohkoina
5 valkosipulinkynttä


Tee ensin yrttivoi. Sulata voi pannussa. Lisää pieniksi silputut yrtit ja valkosipuli sekä suola ja pippuri. Jos käytät kuivattuja yrttejhä saat ne helposti pieneksi morttelissa.
Sekoita ja anna jäähtyä hieman. Hiero voi-yrttiseos huoneenlämpöisen lampaan pintaan. Sipsi päälle vielä suolaa ja laita uuniin.

Aloita paistamalla lammasta 220 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Alenna sen jälkeen uunin lämpötila 160 asteeseen, lisää vihannekset ja anna muhia uunissa 2-3 tuntia. Paistoaika riippuus siitä, kuinka kypsäksi haluat paistin paistaa. Minä paistoin lampaan kypsäksi eli paisti oli uunissa kolmisen tuntia. 

Herne-parmesaanipyree

700 g jauhoisia perunoita kuorittuna
3 rkl voita
1,5 tl valkosipulia raastettuna
2 dl maitoa
75 - 100 g parmesaania
pussi pakasteherneitä sulatettuna ja soseutettuna
suolaa, pippuria

Keitä perunat suolatussa vedessä. Kun ne ovat kypsiä, soseuta ne hyvin. Lämmitä katilassa varovasti maito. Lisää sinne raastettu valkospupuli ja voi. Sekoita lämmin maitoseos perunasoseeseen. Raasta sekaan parmesaani sekä soseutetut herneet. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Vie tarjolle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti