sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Mustikkakakkuset

nää oli niin hyviä, etten ehtinyt ottaa kuvaa koko satsista.
Pakkasesta löytyi vielä rasia mustikoita. Tein niistä ihania mustikkakakkusia. Taikinasta voisi tehdä kakun tai cup cakesejä, mutta minä laitoin taikinan laakeaan vuokaan ja leikkasin siitä pieniä neliöitä.

4 kananmunaa
2 dl sokeria
50 g sulatettua voita
2 tl vanlijasokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kaardemummaa
1,5 dl mustikoita

Kuorrutus
200 g tuorejuustoa
25 g voita
2 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria

Päälle 
mustikoita

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sekoita vaahtoon jäähtynyt voi ja kuivat aineet varovasti käännellen. Lisää mustikat.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun uunivuokaan (tai muffinssivuokaan). Paista 180 asteisessa uunissa kunnes kakku on kypsä eikä tikkuun tartu kokeillessa taikinaa. (n.35 min.) Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa palasiksi.
Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään. Pursota jokaisen palan pinnalle pieni keko kuorrutetta. Koristele mustikoilla ja vie tarjolle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti