perjantai 4. huhtikuuta 2014

Sushikakku graavilohesta



Mulla oli synttärit viime viikolla. Tein sukulaisille sushikakkua, koska se on aina takuuvarma juttu. Äiti tekee tätä usein vappubrunssille. Ja hyvää on. Wasabin määrää voi lisätä tai vähentää, riippuen siitä, miten tulisesta tykkää.

Ja meiltä oli sushiriisi loppu. Käytin risottoriisiä ja se toimi loistavasti.

Pohja
  • 1/2 dl seesaminsiemeniä
  • 3-4 viipaletta tummaa leipää murusteltuna (esim. Fazerin Real)
  • 4 rkl voita sulatettuna

Tätyte 1
  • 250 g graavilohta pieninä palasina
  • 1 avokado pieninä palasina
  • 3/4 dl purjoa silputtuna
  • 2 rkl sushi-inkivääri eli garia hienonnettuna
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 3-4 tl wasabia

Täyte 2
  • 1,5 dl sushiriisiä
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1,5 tl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
Päälle
  • Paahdettuja unikonsiemeniä
  • Silputtu kevätsipulia

Keitä riisi ohjeen mukaan. Sekoita etikka, sokeri ja suola keskenään ja kääntele seos jäähtyneen riisin sekaan.
Vuoraa irtoreunavuuan (onpa vaikea sana!) pohja leivinpaperilla.
Paahda seesaminsiemenet pannulla. Pilko leivät pieniksi murusiksi (itse laitoin ne kutteriin). Sekoita seesaminsiemenet, leivänmurut ja sulatettu voi keskenään. Taputtele seos vuuan pohjalle,
Sekoita pilkottu lohi, avokado, inkiväärit ja purjo keskenään. Mausta mössö wasabilla.
Levitä täyte pohjan päälle. Viimeistele kakku riisillä.
Peitä kakku kelmulla ja anna maustua vähintään tunti. Parhaan lopputuloksen saat, jos teet kakun edellisenä päivänä.
Koristele kakku kevätsipulilla ja paahdetuilla unikonsiemenillä. Vie tarjolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti