Mulla oli synttärit viime viikolla.
Tein sukulaisille sushikakkua, koska se on aina takuuvarma juttu.
Äiti tekee tätä usein vappubrunssille. Ja hyvää on. Wasabin
määrää voi lisätä tai vähentää, riippuen siitä, miten
tulisesta tykkää.
Ja meiltä oli sushiriisi loppu. Käytin
risottoriisiä ja se toimi loistavasti.
Pohja
- 1/2 dl seesaminsiemeniä
- 3-4 viipaletta tummaa leipää murusteltuna (esim. Fazerin Real)
- 4 rkl voita sulatettuna
Tätyte 1
- 250 g graavilohta pieninä palasina
- 1 avokado pieninä palasina
- 3/4 dl purjoa silputtuna
- 2 rkl sushi-inkivääri eli garia hienonnettuna
- 1-2 rkl sitruunamehua
- 3-4 tl wasabia
Täyte 2
- 1,5 dl sushiriisiä
- 2 dl vettä
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1,5 tl sokeria
- 0,5 tl suolaa
Päälle
- Paahdettuja unikonsiemeniä
- Silputtu kevätsipulia
Keitä riisi ohjeen mukaan. Sekoita
etikka, sokeri ja suola keskenään ja kääntele seos jäähtyneen
riisin sekaan.
Vuoraa irtoreunavuuan (onpa vaikea
sana!) pohja leivinpaperilla.
Paahda seesaminsiemenet pannulla. Pilko
leivät pieniksi murusiksi (itse laitoin ne kutteriin). Sekoita
seesaminsiemenet, leivänmurut ja sulatettu voi keskenään.
Taputtele seos vuuan pohjalle,
Sekoita pilkottu lohi, avokado,
inkiväärit ja purjo keskenään. Mausta mössö wasabilla.
Levitä täyte pohjan päälle.
Viimeistele kakku riisillä.
Peitä kakku kelmulla ja anna maustua
vähintään tunti. Parhaan lopputuloksen saat, jos teet kakun
edellisenä päivänä.
Koristele kakku kevätsipulilla ja
paahdetuilla unikonsiemenillä. Vie tarjolle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti