tiistai 8. huhtikuuta 2014

Savukalaa ja tomaatti-perunapaistos

ihanat värit!

Nyt on sitten kevään savukalakausi avattu! Savustin iskän kanssa viikonloppuna lohen.
Kalan seuraksi tein tomaatti-perunapaistosta. Ruoka ei tarvinnut erillistä kastiketta, koska tomaateista ja valkoviinistä tuli reilusti nestettä. Mitä kypsemmät tomaatit, sitä parempi lopputulos.

Tomaatti-perunapaistos

1kg perunaa
500g kirsikkatomaatteja
2 punasipulia
reilu loraus valkoviiniä
oliiviöljyä
nippu tuoretta basilikaa
suolaa, pippuria

Öljyä vuoka ja ämmitä uuni 180 asteeseen.
Viipaloi perunat ja halkaise kirsikkatomaatit. Pilko punasipulit. Laita uunivuokaan kerros perunoita, tomaatteja, sipulia ja basilikaa. Jatka samalla lailla, kunnes ainekset loppuvat ja vuoka on täynnä. Lorauta paistoksen päälle viiniä. Ripottele päälle suola ja pippuri.


Paista uunissa n. tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä. Jos pinta tummenee liikaa, peitä vuoka foliolla.

Savukala

1,5 kg lohi
katajanoksia
kourallinen savustuspuruja
3 sokeripalaa
kourallinen karkeaa merisuolaa

Suolaa kala sisältä ja päältä.


Laita savustuslaatikon pohjalle kourallinen savustuspuruja, pari katajanoksaa (ei pakollinen) ja sokeripalat. Laita kala ritilälle ja kansi päälle. Laita savustulaatikko kaasupolttimen päälle. Kalan savustuminen kestää noin 45 minuuttia.

hyvää oli ja kaikille maistui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti